Een pedicure bezoeken voor een ontspannende behandeling

Je voeten dragen je gewicht de hele dag en hebben af en toe ook behoefte aan een beetje ontspanning. Een pedicure Honselersdijk kan je helpen met een heerlijke pedicure behandeling. Je kan hierbij heerlijk ontspannen onderuit hangen en even een momentje voor jezelf pakken. Uiteraard kan je bij een gediplomeerde medisch pedicure ook terecht voor gespecialiseerde behandelingen. Je kan hierbij denken aan een behandeling voor je voeten als je reuma, diabetes, spasme en een oudere voet hebt. Iedere soort voet heeft een andere soort behandeling nodig en een goede pedicure weet precies wat je voeten nodig hebben.

Een pedicure behandeling

Een pedicure behandeling bestaat uit een behandeling waar de gehele voet behandeld wordt. De nagels worden geknipt en de nagelomgeving wordt behandeld. Hierbij wordt het eelt weggesneden en likdoorns verwijderd. Dit kan op twee manieren gebeuren, namelijk met een chemische pakking of het drukvrij leggen van de likdoorn. Daarnaast kunnen ingegroeide nagels ook behandeld worden met een nagelbeugel. Hierdoor groeien je nagels weer rechter. De afronding van de behandeling bestaat uit het glad schuren van de behandelde plekken met een motor met stofafzuiging of met water. Dit is de zogenaamde nattechniek. Afhankelijk van de locatie wordt er gekeken wat er gebruikt wordt. Als laatste worden je voeten ingesmeerd met een verzorgende crème.

Een pedicure behandeling combineren met voetreflextherapie

Sommige pedicures zijn ook opgeleid als voetreflextherapeut. Bij voetreflexologie worden je voeten gemasseerd op bepaalde zones. Door deze zones te stimuleren wordt het zelf genezend vermogen van je lichaam aan het werk gezet. Je kan hiermee het immuunsysteem versterken waardoor je een betere afweer hebt voor infecties en lichamelijke klachten zoals menstruatiepijn, psychische klachten, hoofdpijn, rugpijn, overgangsklachten of detox na een operatie of chemo. Er worden bij deze behandeling gewerkt met bepaalde grepen en de meridianen worden gemasseerd. Je kan meerdere massages boeken. De eerste behandeling is altijd een anamnese en een analytische massage en hieruit wordt een behandelplan opgesteld voor toekomstige behandelingen.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *