Kunst kopen lijkt moeilijk. Sommige van de grootste kunstkopers hebben zelfs kunstadviseurs om hen te helpen bij het kiezen van de juiste kunst. Maar kunst kopen is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je de trucs leert, koop je kunst voor de lol wanneer je maar wilt. Hier volgen enkele tips voor beginners die kunst willen kopen:

Galerijen

De eerste plaats waar je je kunst haalt, is natuurlijk een galerie. Misschien denk je nu: maar in galerijen kun je alleen maar kunst van grote artiesten kopen. Voel je niet geremd om toch te gaan. Kunst kopen heeft immers alles te maken met handelen. Dus ga naar binnen, zoek uit welke kunstwerken je wilt en begin met onderhandelen over de prijs.

Kunstveilingen

Mocht je in een kunstgalerie niet kunnen vinden wat je zoekt, dan kun je toch je geluk beproeven op een kunstveiling. Het is een feit dat veilingen vaak worden gedaan voor het goede doel. In wezen wordt het ingezamelde geld gedoneerd aan goede doelen over de hele wereld. Maar veilingen geven je ook nog steeds een van de beste kansen om Moderne kunst kopen. Een goed idee is om van tevoren te kijken naar wat voor soort kunst er beschikbaar is en naar de regels en de minimale biedingsbedragen die in elke kunst worden verwacht.

Student kunstenaar

Als je echt op zoek bent naar een koopje, dan moet je kopen bij studenten. De meeste studenten willen gewoon hun kunst laten zien en daarbij een beetje geld verdienen. Maar laat je hierdoor niet voor de gek houden. De kwaliteit van de kunst die ze aanbieden is immens goed. En wie weet, misschien wordt de student over een paar jaar een grote naam in de kunstwereld. Dit betekent dat alles wat je een paar jaar geleden bij hen hebt gekocht, zeer waardevol zal zijn.

 

 

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *