Wat maakt een blauw pak zo veelzijdig? Het is niet zo imposant als een zwart of grijs pak, en ook niet zo feestelijk als een heren kostuum in andere kleuren. Het past bij zowat alles op het kleurenpalet en flatteert de meeste huidtinten. Wat nog belangrijker is, is dat een blauw pak een kameleon kan zijn, die in verschillende lichtvallen een andere uitstraling krijgt. Misschien is dit de reden waardoor blauwe pakken voor heren steeds meer aan populariteit winnen.

De veelzijdigheid van een blauw pak

Laten we dit maatpak eens nader bekijken en waarom het jouw favoriete casual outfit zou kunnen worden. Traditioneel zijn blauwe pakken gereserveerd voor avondgelegenheden: een blauwe of witte das, een wit overhemd, misschien een vest of gilet en nette schoenen. Voor meer casual bezigheden kun je een blauw dinerjasje met een spijkerbroek en een effen T-shirt dragen. Als je bijvoorbeeld uitgaat met een date en iets meer casual, maar er toch stijlvol uit wilt zien. Je wilt dan een kantoorachtige of juist bruiloftslook voorkomen. Zwart, grijs of wit vallen dan eigenlijk af als kleur. Als je een nettere look wilt, of als het kouder is, kun je zelfs een blazer dragen (zwart of marineblauw met blauw is een optie) met je blauwe pak. Het geheel oogt heel exclusief maar toch casual.

Je kunt zelfs wisselen tijdens de ceremonie!

Een klassiek voorbeeld van de veelzijdigheid van een blauw pak is tijdens een trouwerij. Je zou je witte of grijze overhemd kunnen dragen met je blauwe pantalon tijdens de ceremonie. Voor de receptie echter kun je van overhemd wisselen en voor een zwart overhemd gaan.  Zeker als je blauwe pak als zwarte details heeft. Dit is een voorbeeld van hoe veelzijdig een blauw pak kan zijn. Probeer het zelf eens uit en kijk hoe een blauw pak je staat. Kies wel de juiste kleur, dus eerder midnight-blue dan fel-blauw. Lichtblauw kan alleen in de zomer en overdag, 's avonds is dit niet geschikt. 

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *